nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Warzywa z indykiem na sposób indyjski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie danie, a bardzo smaczne

Warzywa z indykiem na sposób indyjski Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywa z indykiem na sposób indyjski

 

  • Składniki na 4 porcje:
  • 1 cukinia
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 30 dkg filetu z indyka
  • 2 łyżki oleju
  • przyprawy (po szczypcie)
  • gałka muszkatołowa, pieprz, pieprz ziołowy, pieprz cayenne, cynaom, czosnek, imbir, cebula, 2 ziela angielskie

Sposób przygotowania:

Warzywa z indykiem na sposób indyjski
Wszystkie przyprawy mieszamy razem, ziele angielskie oraz goździki rozdrabniamy w moździerzu. Filet z indyka myjemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy indyka. Podsmażamy przez ok 3 minuty, dodajemy przyprawy oraz cebulę pokrojoną w piórka i dokładnie mieszamy. Przysmażamy przez 3-4 minuty. Warzywa myjemy i kroimy na małe kawałki, dodajemy do mięsa i całość smażymy ok 5-7 minut. Gotowe. Podajemy np z ryżem. Smacznego.
Warzywa z indykiem na sposób indyjski
Kawałki indyka podsmażamy na oleju
Warzywa z indykiem na sposób indyjski
Dodajemy wymieszane przyprawy oraz cebulę
Warzywa z indykiem na sposób indyjski
Warzywa myjemy i kroimy na mniejsze kawałki
Warzywa z indykiem na sposób indyjski
Całość podsmażamy jeszcze przez ok 5-7 minut