malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Warzywa z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

To danie jest smaczna i można je podawać bez żadnych dodatków na obiad lub kolacje. Są bardzo aromatyczne.

Warzywa z patelni

Składniki:

Warzywa z patelni

 

  • 6 ziemniaków,
  • 4 marchewki,
  • 30 dag pieczarek,
  • 2 cebule,
  • 20 dag szynki,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1/2 szklanki bulionu.

Sposób przygotowania:

Warzywa z patelni
Ziemniaki obieramy, a następnie kroimy w dużą kostkę. Natomiast marchewki w małą kostkę, cebulę w piórka, pieczarki w paski, szynkę w słupki. Smażymy wszystko na oleju, podlewając bulionem, solimy, pieprzymy, dodajemy koncentrat, dusimy do miękkości, podajemy gorące. Doprawiamy według uznania i w razie potrzeby.

Tagi:

szynka