anullka7

anullka7

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 514]

Warzywa z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo dobre warzywa,polecam:)można dodać groszek i paprykę.

Warzywa z patelni

Składniki:

Warzywa z patelni

  • 7 marchewek
  • 5 cebul
  • 6 dużych ziemniaków(dałam stare)
  • 1 szklanka ugotowanej fasolki(może być z puszki)
  • vegeta
  • pieprz
  • zielony koperek(2 czubate łyżki)
  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Warzywa z patelni

Marchewkę oskrobać,pokroić w talarki,cebulkę obrać pokroić. Obrane ziemniaki, pokroić w miarę cienkie kawałki, żeby się nam dopiekły. Na patelnię wlać olej,wrzucić marchewkę i cebulkę, obsmażyć 5 min. Potem dodać ziemniaki,vegetę i podsmażać bez przykrycia 10 min.Na końcu dodać fasolkę.przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu około 10 min(sprawdzając czy ziemniaczki są już miękkie) Gdy wszystko już jest miękkie(u nas w domu lubimy lekko chrupkie warzywa) dodajemy pieprz i koperek. Smacznego.

Tagi:

chrupki dopiec