Warzywa z patelni

anullka7 offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
zdjęcia: 1 z 1
Warzywa z patelni
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Bardzo dobre warzywa,polecam:)można dodać groszek i paprykę.


trudność: łatwe
czas:

Warzywa z patelni - SKŁADNIKI:

  • 7 marchewek
  • 5 cebul
  • 6 dużych ziemniaków(dałam stare)
  • 1 szklanka ugotowanej fasolki(może być z puszki)
  • vegeta
  • pieprz
  • zielony koperek(2 czubate łyżki)
  • 4 łyżki oleju

Warzywa z patelni - PRZYGOTOWANIE:

Marchewkę oskrobać,pokroić w talarki,cebulkę obrać pokroić. Obrane ziemniaki, pokroić w miarę cienkie kawałki, żeby się nam dopiekły. Na patelnię wlać olej,wrzucić marchewkę i cebulkę, obsmażyć 5 min. Potem dodać ziemniaki,vegetę i podsmażać bez przykrycia 10 min.Na końcu dodać fasolkę.przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu około 10 min(sprawdzając czy ziemniaczki są już miękkie) Gdy wszystko już jest miękkie(u nas w domu lubimy lekko chrupkie warzywa) dodajemy pieprz i koperek. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Warzywa z patelni (strona 1 z 1)  
miaka

miaka
offline

2010-01-15 13:43
Pyszne to danie, ja zamiast białej dodałam czerwonej fasoli
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Sałata z jajkiem i grzankami w sosie czosnkowym Sos grzybowy z kurek Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami
Pieczarki z kiełbasą w sosie śmietanowym Placki dyniowo ziemniaczane Wołowina z domową harissą
Naleśniki z koprem i pieczarkami Szybkie danie na śniadanie Szaszłyki wieprzowe
Smażone ziemniaczane kulki Paszteciki z kapustą i grzybami Tosty z patelni

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane