paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Warzywa z rękawa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, miękkie i aromatyczne warzywa z rękawa - idealne jako dodatek do dań z grilla, pieczonych mięs jak i ryb.

Warzywa z rękawa

Składniki:

Warzywa z rękawa

 

  • 1 średniej wielkości czerwona papryka
  • 1 średniej wielkości pomarańczowa papryka
  • 3 większe pomidory
  • 1 średniej wielkości cukinia
  • 2 większe cebule

 

  • Przyprawy:
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej

Sposób przygotowania:

Warzywa z rękawa

Krok 1

Warzywa z rękawa
przygotowanie warzyw - mycie, suszoenie krojenie

Warzywa dobrze myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Cebulę obieramy, z papryk jak i cukinii pozbywamy się nasion.

Krok 2

Warzywa z rękawa
Warzywa w przyprawach włożone do rękawa

Wszystkie warzywa kroimy w dość grubą kostkę. Warzywa wrzucamy do miski. Dodajemy przypraw. Całość delikatnie bądź dokładnie mieszamy. Warzywa wkładamy do rękawa i zamykamy.

Krok 3

Warzywa pieczemy 20 min w 180 stopniach. Po tym czasie ustawiamy temperaturę na 195 i pieczemy jeszcze 15-20 min. Pamiętając by od czasu do czasu potrząsając warzywami.