jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Warzywa z rusztu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

warzywa upieczone na grillu stanowią elegancką przystawkę

Warzywa z rusztu

Składniki:

Warzywa z rusztu

 

  • cukinie, 2 kukurydze, 6 pomidorów, 4 papryki, 4 łyzżki oleju, 4 cebule, 1 czosnek, tymianek

Sposób przygotowania:

Warzywa z rusztu
Cukinię umyć przekroić wzdłuż na pół, wykroić środek.
Pomidory przekroić na połowę, papryki przekroić i oczyścić z gniazd nasiennych.
Kukurydzę umyć. Cebulę obrać, pokroić w ósemki. Warzywa posypać ziołami, solą i pieprzem, roztartym czosnkiem. Posmarować olejem.
Grill rozgrzać i ułożyć na nim warzywa, po czym piec około 5 minut.

Tagi:

cukinia