mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Warzywa zapiekane w cieście musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczna potrawa, polecam

Warzywa zapiekane w cieście musztardowym

Składniki:

Warzywa zapiekane w cieście musztardowym

 

  • CIASTO:
  • 3/4 szkl mąki
  • 2 jajka
  • 3/4 szkl mleka
  • 3 łyżki musztardy ziarnistej
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • NADZIENIE:
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 18 kolb małej kukurydzy konserwowej
  • 2/3 szkl fasolki szparagowej pokrojonej na kawałki
  • 1/4 kukurydzy z puszki
  • 2 pomidory
  • 1łyżeczka musztardy ziarnistej
  • 1 łyżka mieszanych ziół
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Warzywa zapiekane w cieście musztardowym
Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Kolby kukurydzy osączyć, pokroić wzdłuż na połówki. Cebulę obrać, umyć i pokroić w ósemki. Czosnek obrać, umyć, zmiażdżyć. Pomidory umyć, pokroić na kawałki. Przyrządzić ciasto: mąkę wyrobić z jajkami i mlekiem, dodać musztardę, wyrobić. Odstawić. Do płytkiego naczynia żaroodpornego wlać olej i wstawić do piekarnika na 10minut. Na patelni roztopić masło, wrzucić cebulę i czosnek, zasmażyć.W garnku ugotować fasolkę przez 7 minut, osączyć. Na patelnię dodać obie kukurydze, fasolkę, pomidory, musztardę i zioła, doprawić. Naczynie wyjąć z piekarnika, umieścić w nim ciasto, ułożyć na nim warzywa i wstawić do piekarnika na 35minut. Podawać od razu po przyrządzeniu