monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Warzywna frittata po prezydencku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zapraszam na pyszne danie, z gatunku resztkowych:) został mi makaron z obiadu i postanowiłam uraczyć się pyszną fritatą na kolację:) mieszanka zupy prezydenckiej świetnie się do tego dania nadała:)

Warzywna frittata po prezydencku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywna frittata po prezydencku

 

  • 3 łyżki mrożonej zupy prezydenckiej
  • 2 łyżki fasoli czerwonej z puszki
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 3 jajka
  • 1 szklanka ugotowanego makaronu
  • szczypta soli, pieprzu
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Warzywna frittata po prezydencku
Na patelni roztopić masło i wrzucić warzywa mrożone . Dusić je do miękkosci co jakiś czas mieszając. Następnie dodać pokrojoną w małą kostkę paprykę oraz opłukane i odcedzone kukurydzę i fasolę czerwoną. Dobrze wymieszać i smażyć około minuty i dodać makaron. Znów wymieszać. Do miski wbić jajka, doprawić je do smaku i roztrzepać widelcem. Delikatnie wlać na patelnię. Gdy spód się zetnie obrócić fritatę na drugą stronę ( najlepiej za pomocą talerza) i dosmażyć. Smacznego!
Warzywna frittata po prezydencku
mrożone warzywa wrzucić na patelnię i smażyć
Warzywna frittata po prezydencku
dodać fasolę kukurydzę oraz paprykę
Warzywna frittata po prezydencku
dodać makaron i lekko go podgrzać
Warzywna frittata po prezydencku
dodać roztrzepane jajka i smażyć