grandepiccolacuoca

grandepiccolacuoca

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 239]

Warzywna sałatka z komosą ryżową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowa sałatka z komosą ryżową, awokado, czerwoną fasolą, pomidorkami i marchewką podana z aromatyczną oliwą z dodatkiem chili.

Warzywna sałatka z komosą ryżową

Składniki:

Warzywna sałatka z komosą ryżową

 

  • 300 g komosy ryżowej
  • 200 g czerwonej fasoli
  • 100 g pomidorków
  • 3 marchewki
  • 1 awokado
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  • papryczka chili
  • natka pietruszki
  • oliwa extra vergine
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Warzywna sałatka z komosą ryżową

Przygotowanie sałatki

Warzywna sałatka z komosą ryżową
Dla dodatkowego smaku sałatki możemy dodać 2-3 łyżki hummusu z ciecierzycy.

Przygotowanie sałatki rozpoczynamy od ugotowania komosy ryżowej i czerwonej fasoli.

Marchewki kroimy w cienkie słupki.

Awokado kroimy w cienkie plasterki a pomidorki na ćwiartki.

W miseczce mieszamy 5-6 łyżek oliwy, 2 ząbki czosnku drobno pokrojone, szczyptę chili oraz pokrojoną drobno natkę pietruszki.

Całość doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowany sos odstawiamy na ok. 30 minut.

Ugotowaną komosę mieszamy z przygotowanymi warzywami. Na koniec polewamy aromatycznym sosem.


Tagi:

sałatka