aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Warzywna zupa-krem z tortellini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zupy to bardzo wygodny posiłek. Wspaniale rozgrzewają, są smaczne i nie wymagają wielkiego zaangażowania w ich przygotowaniu.

Warzywna zupa-krem z tortellini Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Warzywna zupa-krem z tortellini

 

Sposób przygotowania:

Warzywna zupa-krem z tortellini
Udko dokładnie czyścimy, zalewamy zimną wodą, wrzucamy liścia laurowego oraz ziele angielskie i gotujemy na wolnym ogniu. Kiedy zaczną wypływać się szumowiny zbieramy je łyżką, aby w miarę możliwości pozbyć się wszystkiego. Kiedy wywar będzie już w miarę klarowny, dodajemy obrane i dość drobno pokrojone warzywa (aby szybciej się ugotowały). Kiedy warzywa będą już miękkie, udko wyjmujemy, a resztę dokładnie miksujemy blenderem. Całość doprawiamy solą i pieprzem. W razie potrzeby zaprawiamy śmietaną. Podajemy gorącą z ugotowanym makaronem.
Warzywna zupa-krem z tortellini

Tagi:

makaron