misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Warzywne flaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie pełne warzyw, smaczne i niezwykle sycące

Warzywne flaczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Warzywne flaczki

 

  • 3 średnie marchewki
  • 2 pietruszki
  • 0,5 dużego selera (lub 1 mały)
  • 2 cebule
  • 1 cebula czerwona
  • 1 por
  • 1 papryka czerwona
  • 3-4 łodygi selera naciowego
  • 1 łyżka majeranku
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • kilka kropel tabasco
  • 1 l wywaru drobiowego
  • 25 dkg makaronu wstążki

Sposób przygotowania:

Warzywne flaczki
Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę obieramy. Paprykę kroimy w cienkie paseczki. Por i seler naciowy kroimy w plasterki, cebulę w półksiężyce. Resztę warzyw ścieramy na tarce na grubych oczkach. W garnku rozgrzewamy nieco oleju i wrzucamy wszystkie warzywa. Lekko podsmażamy. Zalewamy bulionem drobiowym. Trzymamy na lekkim ogniu przez około 15 minut. W między czasie gotujemy makaron. Do warzyw dodajemy majeranek, przyprawy, sos sojowy i tabasco. Mieszamy i dorzucamy ugotowany, odcedzony makaron. Trzymamy na ogniu jeszcze przez 5 minut. Podajemy posypane natka pietruszki. Smacznego!!
Warzywne flaczki
Wszystkie warzywa kroimy na drobniejsze cząstki
Warzywne flaczki
Warzywa podsmażamy w garnku na niewielkiej ilości oleju
Warzywne flaczki
Warzywa zalewamy bulionem dodajemy przyprawy i ugotowany makaron