laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Warzywne klopsy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawe klopsy nie tylko z mięsa

Warzywne klopsy

Składniki:

Warzywne klopsy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywne klopsy
Ryż ugotować w posolonej wodzie.Marchew i pietruszkę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć oczyścić z nasienia i pokroić w paski. Szczypiorek i natkę posiekać. Paprykę dusić z marchwią , pietruszką i poszatkowaną kapustą.Ostudzone
warzywa przełożyć do miski wymieszać z ryżem, jajkiem i zieleniną.Wyrobić na jednolitą masę i uformować klopsy. Panierować w bułce tartej i piec na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.