mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Warzywne leczo z patisonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne leczo warzywne z patisonem w roli głównej.

Warzywne leczo z patisonem

Składniki:

Warzywne leczo z patisonem

 

  • 3 patisony
  • 3 marchwie
  • 300 g fasolki szaparagowej
  • 1 kostka rosołowa
  • pół pęczku koperku
  • pół pęczku natki pietruszki
  • 2 pomidory
  • czerwona papryka
  • olej
  • bazylia, tymianek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Warzywne leczo z patisonem
Patisony oraz pomidory obieramy ze skórki, a następnie kroimy w kostkę. Marchewki obieramy, kroimy w plastry. Paprykę myjemy, wydrążamy, kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową przecinamy wzdłuż. Następnie wszystkie warzywa podsmażamy na oleju, podlewamy wodą, po czym dodajemy kostkę rosołową. Przyprawiamy solą oraz pieprzem oraz ziołami tymiankiem i bazylią( po 1 łyżeczce). Wsypujemy posiekany koper oraz natkę pietruszki. Dusimy pod przykryciem przez około 30 minut.