jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Warzywne pakory na waflu Good Food

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Odrobina Indii na cieniutkim waflu ryżowym Good Food

Warzywne pakory na waflu Good Food Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Warzywne pakory na waflu Good Food

 

  • Na 4 porcje:
  • 8 wafli ryżowych extra cieńkie GOOD FOOD
  • 8 różyczek brokuła podgotowanego na parze
  • 1 niewielka cukinia pokrojona w plastry
  • pół szklanki ugotowanej czerwonej soczewicy
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • mąka pszenna(ile zabierze)
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki garam masala
  • szczypta chili
  • natka pietruszki do dekoracji
  • sól morska do smaku
  • olej do smażenia w głębokim tłuszczu
  • sos chili

Sposób przygotowania:

Warzywne pakory na waflu Good Food
Soczewicę miksujemy, dodajemy wodę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, przyprawy. Mieszając dosypujemy mąkę w takiej ilości , by powstało lane ciasto. Warzywa zanurzamy w ciescie i smażymy na goracym tłuszczu. Odkładamy pakory na ręcznik papierowy do odsączenia. Podajemy je na waflach udekorowane natką i polane sosem chili.
Warzywne pakory na waflu Good Food
Pakory na waflu