gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Warzywne schaby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobre danie, można podawać na obiad jak i na kolację. Smakowało wszystkim. Polecam spróbować.

Warzywne schaby Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywne schaby

 

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pora
  • 1 cebula
  • 1 filet pojedynczy
  • 1 jajko
  • 2 kotlety schabowe
  • sól, pieprz, kucharek

Sposób przygotowania:

Warzywne schaby
Fileta pokroić w mniejszą kostkę. Jajko zagotować. Obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Porę poszatkować, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulkę poszatkować. Cebulkę i porę zeszklić na patelni na odrobinie masła. Dodać czosnek i dalej podsmażać. Fileta podsmażyć na osobnej patelni. Wszystko razem wymieszać w osobnym naczyniu. Przyprawić wg uznania. Dodać pokrojone jajko. Całość przekładać na roztłuczone kotlety. Zwinąć w roladkę, panierować i smażyć. Podawać z sałatką.
Warzywne schaby
Porę na sam początek poszatkować i podsmażyć na patelni z cebulką
Warzywne schaby
Następnie wymieszać podsmażoną porę z innymi składnikami.
Warzywne schaby
Przygotowany farsz wyłożyć na rozbite schaby i składać w roladkę.
Warzywne schaby
Panierować w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na patelni.