Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Warzywno-mięsny krem z brokułem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny warzywno-mięsny krem z dodatkiem brokuła podany z groszkiem ptysiowym - bardzo często go robię, ponieważ każdy go lubi.

Warzywno-mięsny krem z brokułem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywno-mięsny krem z brokułem

 

Sposób przygotowania:

Warzywno-mięsny krem z brokułem
Fileta z kurczaka umyć. Wraz z ziemniakami, marchewką, pietruszką i selerem pokroić go w kostkę i zalać wodą. Dodać kostkę rosołową, ziele angielskie oraz liścia laurowego.

Gotować na wolnym ogniu. Kiedy wszystko będzie prawie miękkie dodać brokuła podzielonego na różyczki. Gotować do miękkości. Zblendować. Doprawić do smaku.

Podawać z groszkiem ptysiowym. 
Warzywno-mięsny krem z brokułem
Warzywa i mięso pokrojone w kostkę zalewamy wodą.
Warzywno-mięsny krem z brokułem
Dodajemy kostkę rosołową liść laurowy i ziele angielskie.
Warzywno-mięsny krem z brokułem
Pod koniec gotowania dodać różyczki brokuła.
Warzywno-mięsny krem z brokułem
Kiedy wszystko będzie miękkie zupę doprawić i zblendować.

Tagi:

brokuły