Strona główna Warzywny gulasz z cukinią

Warzywny gulasz z cukinią

karita offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 136
zdjęcia: 1 z 1
Warzywny gulasz z cukinią
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Mój pomysł na danie z cukini. Pyszne z pieczonymi ziemniaczkami!


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Warzywny gulasz z cukinią - SKŁADNIKI:

Warzywny gulasz z cukinią - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie warzywa umyć. Usunąć końcówki z fasolki i pokroić na równe ok. 3 cm części, ugotować w wodzie z łyżeczką cukru i soli. W międzyczasie obrać cukinię i pokroić w wąskie paski wielkości wcześniej pokrojonej fasolki. Tak obraną cukinię wrzucić na patelnię, posolić i dusić ok. 7 min na niedużym ogniu. Posypać połową podanej ilości mąki. Paprykę pokroić na kwadraciki wielkości 2 cm x 2 cm. i dodać do cukini. Gdy fasolka będzie już miękka, dodać do cukini i papryki. Podsypać resztą mąki. Poddusić jeszcze ok. 5-7 min. Zdjąć z ognia, dodać przecier pomidorowy i śmietanę. Dobrze wymieszać, wlać wodę i jeszcze chwilę podgrzać. Gdy zgęstnieje, doprawić do smaku. Polecam podawać z pieczonymi ziemniaczkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Warzywny gulasz z cukinią  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Pieczarki z kiełbasą w sosie śmietanowym Placki dyniowo ziemniaczane
Wołowina z domową harissą Naleśniki z koprem i pieczarkami Szybkie danie na śniadanie
Szaszłyki wieprzowe  Smażone ziemniaczane kulki Paszteciki z kapustą i grzybami
Tosty z patelni Pączuszki-Racuszki z serka waniliowego Sałatka z warzyw w sosie koperkowo-ziołowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane