kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Wątrobianka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna pasta z wątróbek do kanapek

Wątrobianka

Składniki:

Wątrobianka

 

Sposób przygotowania:

Wątrobianka
Wątróbkę gotujemy razem z obraną marchewką.Gdy marchewka będzie już miękka,cedzakiem wyciągamy całość i ostawiamy.Cebulkę i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na smalcu,po 10 minutach dodajemy wątróbkę i smażymy razem z cebulą, na koniec doprawiamy solą,pieprzem, majerankiem i papryką.Gdy całość wystygnie wszystko umieszczamy w mikserze lub blenderze czyli wątróbkę z cebulką, marchewkę ugotowaną wcześniej , bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki, wszystko miksujemy.Po otrzymaniu pasty, smarujemy nią pieczywo.

Tagi:

tarta