mięsko

mięsko

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

wątróbka cielęca duszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wątrobka cielęca duszona idealna na obiad

wątróbka cielęca duszona

Składniki:

wątróbka cielęca duszona

 

  • 1 wątróbka,
  • 20 dag masła,
  • 5 dag słoniny,
  • 3 łyżki mąki,
  • 1 cebula
  • sól

 

Sposób przygotowania:

wątróbka cielęca duszona
Wątróbkę pokrojoną w plastry i naszpikowaną słoninką, umaczana tylko w mące, usmażyć szybko z obu stron, na maśle z pokrojoną w pierścienie cebulką. Podlać gorącą wodą i krótko dusić pod przykryciem.
Podawać z ryżem na sypko.