czesio

czesio

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Wątróbka cielęca z papryką

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki. Sałatę opłukać, osuszyć, liście

Wątróbka cielęca z papryką

Składniki:

Wątróbka cielęca z papryką

 

  • 80 dag wątróbki

 

 

 

  • po pół łyżeczki ostrej i słodkiej mielonej papryki

 

  • po pół strąka czerwonej i zielonej papryki

 

 

  • łyżka posiekanej natki pietruszki

 

 

  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Wątróbka cielęca z papryką
Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki. Sałatę opłukać, osuszyć, liście podzielić na kawałki. Świeżą paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Wątróbkę pokroić. Mąkę wymieszać z mieloną papryką, obtoczyć w niej wątróbkę. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu 10 min., posolić. Włożyć na półmisek, udekorowany zielona sałatą i pomarańczami. Posypać natką i papryką. Porcja 280 kalorii.