p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Wątróbka drobiowa duszona z cebulą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątróbka drobiowa duszona z cebulą.

Wątróbka drobiowa duszona z cebulą. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wątróbka drobiowa duszona z cebulą.

  • 1 kg wątróbka drobiowa,
  • 3 łyżki mąka,
  • 3 szt cebula,
  • do smaku sól pieprz,
  • 3 łyżki olej

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa duszona z cebulą.

Wątróbkę oczyszczoną z błon, obtoczyć w mące i podsmażyć na patelni grillowej na 3 łyżkach gorącego oleju na z obu stron. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w plastry cebulę, doprawić pieprzem, przykryć i dusić na małym ogniu aż cebula zmięknie i puści sok. Odkryć pokrywkę i dusić, wyłączyć gaz, doprawić solą i wyłożyć na półmisek żaroodporny.