Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Wątróbka drobiowa na jabłku

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Wątróbka trochę inaczej!!!

Wątróbka  drobiowa na jabłku

Składniki:

Wątróbka drobiowa na jabłku

 

  • 40 dag wątróbki drobiowej
  • 1 duże jabłko
  • olej+masło do smażenia
  • mąka, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa na jabłku
Wątróbkę umyć i osuszyć dokładnie. Na patelni rozgrzać olej z łyżeczką masła. Wątróbkę otoczyć w mące i smażyć.Stopień wysmażenia zależy od upodobań - ja lubię mocno wysmażoną.Wątróbkę zdjąć a na pozostałym tłuszczu króciutko obsmażyć pokrojone w plastry jabłka.Ułożyć na talerzu jabłka a na nich wątróbkę. Posolić, popieprzyć.