katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Wątróbka drobiowa w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo smaczna wątróbka w panierce. Smaczna jako dodatek do obiadu i nie tylko. Jeśli ktoś lubi wątróbkę.

Wątróbka drobiowa w panierce

Składniki:

Wątróbka drobiowa w panierce

 

  • wątróbka drobiowa 8 sztuk
  • jajka 2 sztuki
  • mleko 1,5 szklanki
  • przyprawa do kurczaka
  • cebula 1 sztuka
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa w panierce
Wątróbkę oczyszczamy i zalewamy mlekiem.Moczymy w nim około godziny. Każdą wątróbkę rozdzielamy na dwie części.

Jajka wybijamy i roztrzepujemy z odrobiną mleka albo wody. Przygotowana wątróbkę oprószamy przyprawą i panierujemy kolejno w bułce, jajku i bułce. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, kładziemy wątróbki i plastry pokrojonej cebuli.

Smażymy na rumiano kilka razy obracając. Gdyby cebula się zaczęła zbytnio rumienić wyjmujemy ją.