Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wątróbka drobiowa z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wątróbkę smażoną z cebulą podawać z pieczywem lub ziemniakami i surówką

Wątróbka drobiowa z cebulą

Składniki:

Wątróbka drobiowa z cebulą

 

  • 60 dag wątróbki z drobiu,
  • 4 cebule,
  • 1 łyżka majeranku,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa z cebulą
Wątróbkę z drobiu bardzo dokładnie umyć, następnie oczyścić z żyłek i pokroić na kawałki. Cebulę obrać, pokroić w pół-krążki, lekko podsmażyć na oleju, wsypać przygotowaną wcześniej wątróbkę i smażyć do momentu aż wątróbka w środku nie będzie juz krwista. Przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.