kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Wątróbka drobiowa z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taką wątróbkę możemy przygotować do drugiego dania lub do zrobienia sałatki np. z warzywami i ryżem lub makaronem.

Wątróbka drobiowa z cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka drobiowa z cebulką

 

  • 30 dag wątróbki drobiowej
  • 1 duża cebula
  • mąka do obtoczenia wątróbki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa z cebulką
Wątróbkę drobiową myjemy i odsączamy z nadmiaru wody. W międzyczasie obieramy i kroimy cebulę.
Wątróbkę drobiową oczyszczamy z błony. Na talerz wsypujemy mąkę i kładziemy wątróbkę drobiową i obtaczamy w mącę z każdej strony.
Patelnię z olejem stawiamy na gazie. Smażymy cebulę i przekładamy na talerzyk. Następnie smażymy wątróbkę i przekładamy na talerz z cebulką.
Wątróbka drobiowa z cebulką
Cebulę kroimy w półplastry i rozdzielamy.
Wątróbka drobiowa z cebulką
Usmażoną cebulę przekładamy na talerzyk.
Wątróbka drobiowa z cebulką
Umytą i odsączoną wątróbkę obtaczamy w mące.
Wątróbka drobiowa z cebulką
Wątróbkę smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.