Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Wątróbka drobiowa z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszną drobiową wątróbkę można podać z ugotowanymi ziemniakami lub po prostu z pieczywem - zawsze będzie smakować super.

Wątróbka drobiowa z cebulką

Składniki:

Wątróbka drobiowa z cebulką

 

  • 50 dkg wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa z cebulką
Cebulę obrać i pokroić w pióra. Wątróbkę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć wątróbkę i cebulkę, delikatnie oprószyć je przyprawami.

Podlać wodą i dusić kilkanaście minut na wolnym ogniu pod przykryciem.

Kiedy wątróbka będzie miękka doprawić ją do smaku i podawać.