Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Wątróbka drobiowa z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

pyszne chrupiące wątróbki, w sam raz do ziemniaczków ubijanych i posypanych koperkiem...a do tego ogórek kiszony lub marynowany....

Wątróbka drobiowa z cebulką

Składniki:

Wątróbka drobiowa z cebulką

  • 1 kg wątróbki drobiowej
  • 2 średnie cebule
  • olej- do smażenia
  • mąka- do oprószenia wątróbek
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa z cebulką

Wątróbkę czyścimy, płuczemy, czekamy aż dobrze odcieknie, najlepiej, aby była sucha. Obtaczamy w mące i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron. Gdy wątróbka będzie rumiana, wyjmujemy do osobnego naczynia. Cebulkę kroimy w kostkę, smażymy na złoty kolor.Następnie łączymy wątróbkę z cebulką, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dolewamy mąkę rozrobioną w szklance wody, w ten sposób powstaje sos. Posypujemy całość natką pietruszki.