patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Wątróbka drobiowa z duszoną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna drobiowa Wątróbka z duszoną cebulką idealna, miękka i delikatna. Mój mąż co nie lubi wątroby, zjadł z dużym apetytem.

Wątróbka drobiowa z duszoną cebulką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wątróbka drobiowa z duszoną cebulką

 

  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • Natka pietruszki
  • Masło klarowane
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa z duszoną cebulką
Wątróbkę myję i w razie potrzeby kroję na mniejsze części. Myję. Następnie przekładam do miski i zalewam mlekiem. Wkładam do lodówki na całą noc.

Wątróbkę wyciągam z lodówki, następnie do osobnej miski wsypuję mąkę.

Cebulke drobno siekam. Natkę również drobno siekam.

W rozgrzanym garnku wlewam masło klarowane. Nastepnie wrzucam cebulkę. Cebulę doprawiam solą i pieprzem, odstawiam aż cebula będzie rumiana.

Następnie na rozgrzaną patelnię wylewam masło klarowane. Każdy kawałek wątróbki obtaczam w mące i smażę na patelni aż będzie złocista. Następnie dodaję podduszoną cebulkę.  

Całość dokładnie mieszam i odstawiam z palnika. Podaję na ciepło.
Wątróbka Drobiowa z Duszoną Cebulką
Cebulkę drobno siekam i podsmażam z dodatkiem pietruszki.
Wątróbka Drobiowa z Duszoną Cebulką
Wątróbkę smażę na złoto i dodaję do niej cebulę.
Wątróbka Drobiowa z Duszoną Cebulką
Na sam koniec dodaję przyprawy i smażę mieszając.