Strona główna Wątróbka drobiowa z pieczarkami

Wątróbka drobiowa z pieczarkami

Sarenka offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 571
zdjęcia: 1 z 5
Wątróbka drobiowa z pieczarkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Wersja wątróbki drobiowej z pieczarkami to jedna z moich ulubionych.


trudność: łatwe
czas:

Wątróbka drobiowa z pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • wątróbka drobiowa - 1 kg,
  • cebula - 2,
  • pieczarki - 500g,
  • sól,
  • pieprz,
  • sos sojowy,
  • ocet jabłkowy,
  • cukier,
  • papryka słodka mielona,
  • natka pietruszki,
  • olej lub inny tłuszcz do smażenia - kilka łyżek.

Wątróbka drobiowa z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę wielokrotnie przepłukać, aż woda będzie czysta, osuszyć. Można ją pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarki obrać, umyć i pokroić na grubo. Cebule pokroić w kosteczkę lub na piórka. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić cebule. Gdy cebula zacznie się szklic, dodać pieczarki. Przyprawić pieprzem. Smazyc przez kilka minut, po czym zrobić miejsce na środku patelni i wrzucić wątróbkę. Podsmażyć wątróbkę do zbrązowienia, mieszając od czasu do czasu. Gdy zmieni kolor, połączyć ją z cebulą i pieczarkami, przyprawić do smaku. Można podlać białym winem. Przed podaniem, lub w trakcie smażenia posypać świeżą natką pietruszki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wątróbka drobiowa z pieczarkami (strona 1 z 1)  
Natala1210

Natala1210
offline

2011-08-31 12:53
Lubię wątróbką,a w połączeniu z pieczarkami jest przepyszna,5!
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007
offline

2011-09-02 07:16
Ja też lubie wątróbkę,ale z pieczarami jeszcze nie jadłam :-)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kluski śląskie z kurkowym sosem Pizza z kurczakiem i brokułami Potrawka fasolowa z kiełbaskami
Kotleciki brokułowo - jajeczne Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką
Dorsz zapiekany z dynią i pieczarkami Rosół orientalny z kurczaka Naleśniki z mięsem i warzywami
Dyniowy gulasz ala leczo z klopsikami Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane