Strona główna Wątróbka drobiowa z pieczarkami

Wątróbka drobiowa z pieczarkami

Sarenka - Przepis na: Wątróbka drobiowa z pieczarkami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 571
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Wątróbka drobiowa z pieczarkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Wersja wątróbki drobiowej z pieczarkami to jedna z moich ulubionych.


trudność: łatwe
czas:

Wątróbka drobiowa z pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • wątróbka drobiowa - 1 kg,
  • cebula - 2,
  • pieczarki - 500g,
  • sól,
  • pieprz,
  • sos sojowy,
  • ocet jabłkowy,
  • cukier,
  • papryka słodka mielona,
  • natka pietruszki,
  • olej lub inny tłuszcz do smażenia - kilka łyżek.

Wątróbka drobiowa z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę wielokrotnie przepłukać, aż woda będzie czysta, osuszyć. Można ją pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarki obrać, umyć i pokroić na grubo. Cebule pokroić w kosteczkę lub na piórka. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić cebule. Gdy cebula zacznie się szklic, dodać pieczarki. Przyprawić pieprzem. Smazyc przez kilka minut, po czym zrobić miejsce na środku patelni i wrzucić wątróbkę. Podsmażyć wątróbkę do zbrązowienia, mieszając od czasu do czasu. Gdy zmieni kolor, połączyć ją z cebulą i pieczarkami, przyprawić do smaku. Można podlać białym winem. Przed podaniem, lub w trakcie smażenia posypać świeżą natką pietruszki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wątróbka drobiowa z pieczarkami (strona 1 z 1)  
Natala1210

Natala1210
offline

2011-08-31 12:53
Lubię wątróbką,a w połączeniu z pieczarkami jest przepyszna,5!
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007
offline

2011-09-02 07:16
Ja też lubie wątróbkę,ale z pieczarami jeszcze nie jadłam :-)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Conchiglioni z łopatką pod beszamelem Kurczak w sosie słodko-kwaśnym Kotleciki drobiowe z czerwoną soczewicą
Kurczak w sosie curry z pieczonymi paprykami Kotlety parówkowo jajeczne Spagetti z sosem  marchewkowo-cukiniowym z natką
Coleslaw biało-czerwony Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi Lasagne z mięsem mielonym
Tarta z kurczakiem i pieczarkami Ryba zapiekana z marchewką Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane