jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Wątróbka duszona

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wątróbka duszona z jabłkami i cebulą:)

Wątróbka duszona

Składniki:

Wątróbka duszona

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka duszona
Wątróbkę moczyć w mleku około 1-2 godziny. Osuszyć, obtoczyć w mące i usmażyć bez soli na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przełożyć do garnka. Następnie podsmażyć na oleju pokrojoną w kostkę cebulę oraz jabłko i dodać do wątróbki. Wszystko zalać wodą, tak aby nie przykrywała całej wątróbki, dodać vegetę, pieprz i dusić około 40 minut na małym ogniu. Przyprawić do smaku jeśli trzeba.