Wątróbka smażona

Wątróbka « poprzedni | następny »
Danusia19671

Złoty Ekspert
Przepisy: 1047
zdjęcia: 1 z 2
Wątróbka smażona
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ja lubię krwistą wątróbkę, ale u mnie w domu nikt takiej nie lubi


trudność: łatwe
czas:

Wątróbka smażona - SKŁADNIKI:

  • Wątroba wieprzowa - 1 kg
  • mąka - 3 łyżki
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • mleko do namoczenia

Wątróbka smażona - PRZYGOTOWANIE:

Wątrobę umyć, osączyć, pokroić na kawałki, namoczyć w mleku. Następnie osączoną z mleka wątróbkę panierować w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć wątróbkę, pod koniec smażenia posolić i popieprzyć.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wątróbka smażona  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wątróbka
Wątróbka wieprzowa z cebulką i jabłkiem Wątróbka smażona z cebulką Kotleciki z wątróbki wieprzowej
Wątróbka z cebulą Wątróbka w pieczarkowym sosie Wątróbka wieprzowa smażona z cebulką
Tradycyjna wątróbka Wątróbka w sosie musztardowym Wątróbka wieprzowa w kaszy
Wątróbka smażona z cebulą Wątróbka z cebulą Podsmażana z cebulą wątróbka wieprzowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane