Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1129]

Wątróbka smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ja lubię krwistą wątróbkę, ale u mnie w domu nikt takiej nie lubi

Wątróbka smażona Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wątróbka smażona

  • Wątroba wieprzowa - 1 kg
  • mąka - 3 łyżki
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • mleko do namoczenia

Sposób przygotowania:

Wątróbka smażona

Wątrobę umyć, osączyć, pokroić na kawałki, namoczyć w mleku. Następnie osączoną z mleka wątróbkę panierować w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć wątróbkę, pod koniec smażenia posolić i popieprzyć.

Redakcja poleca: