Strona główna Wątróbka smażona z cebulką

Wątróbka smażona z cebulką

Przystawki, Dania « poprzedni | następny »
IwonaF - Przepis na: Wątróbka smażona z cebulką offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 184
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Wątróbka smażona z cebulką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Aromatyczna wątróbka z dużą ilością złocistej cebulki :)


trudność: łatwe
czas:

Wątróbka smażona z cebulką - SKŁADNIKI:

  • 300 g wątróbki wieprzowej
  • 2 duże młode cebule
  • 1 łyżka mąki
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta suszonego majeranku
  • małe czerwone papryczki (kostka)
  • olej do smażenia

Wątróbka smażona z cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę siekamy w piórka. Wątróbkę dokładnie płuczemy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Każdy plaster dokładnie obtaczamy w mące i kładziemy na mocno rozgrzany tłuszcz. Obok wątróbki wrzucamy cebulę. Plastry wątróbki smażymy po 3 minuty z każdej strony. Gdy są już gotowe − przyprawiamy: cebulkę solą i pieprzem, wątróbkę − majerankiem i kosteczką.
Podajemy natychmiast po przyrządzeniu.
Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wątróbka smażona z cebulką (strona 1 z 1)  
kinga

kinga
offline

2009-08-17 15:18
To jest cos co lubi mój maz:)
Skomentuj
Oceń:
0
GreenEyed64Inch

GreenEyed64Inch
offline

2009-12-15 21:23
Wyszło wspaniale, nie sądziłam, że to takie proste :D
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przystawki
Śledzie w sosie musztardowym Rogaliki z grzybami Imprezowe koreczki z makaronowymi muszkami
Ślimaczki z boczkiem Jajka na przekąskę Pieczarki w cieście naleśnikowym
Jajka faszerowane  Mini  zapiekanki na przekąskę  Sałatka rzymskie wspomnienie
Śledzie Dareczka Propozycja śniadania Pomidory nadziewane fetą

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane