Strona główna Wątróbka smażona z cebulką

Wątróbka smażona z cebulką

Przystawki, Dania « poprzedni | następny »
IwonaF offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 184
zdjęcia: 1 z 1
Wątróbka smażona z cebulką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Aromatyczna wątróbka z dużą ilością złocistej cebulki :)


trudność: łatwe
czas:

Wątróbka smażona z cebulką - SKŁADNIKI:

  • 300 g wątróbki wieprzowej
  • 2 duże młode cebule
  • 1 łyżka mąki
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta suszonego majeranku
  • małe czerwone papryczki (kostka)
  • olej do smażenia

Wątróbka smażona z cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę siekamy w piórka. Wątróbkę dokładnie płuczemy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Każdy plaster dokładnie obtaczamy w mące i kładziemy na mocno rozgrzany tłuszcz. Obok wątróbki wrzucamy cebulę. Plastry wątróbki smażymy po 3 minuty z każdej strony. Gdy są już gotowe − przyprawiamy: cebulkę solą i pieprzem, wątróbkę − majerankiem i kosteczką.
Podajemy natychmiast po przyrządzeniu.
Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wątróbka smażona z cebulką (strona 1 z 1)  
kinga

kinga
offline

2009-08-17 15:18
To jest cos co lubi mój maz:)
Skomentuj
Oceń:
0
GreenEyed64Inch

GreenEyed64Inch
offline

2009-12-15 21:23
Wyszło wspaniale, nie sądziłam, że to takie proste :D
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przystawki
Przekąski z ciasta francuskiego Caprese z buraczkami Jajko na sałatce warzywnej
Parówkowe wianuszki Grissini z tymiankiem Różowy śledź na placuszkach ziemniaczanych
Jaja faszerowane z zielonym groszkiem i pietruszką Ciasteczka czekoladowo-owsiane Szybkie danie na śniadanie
Tosty z patelni Bruschetta z ośmiornicą Wytrawne gofry z parówką i oliwkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane