Strona główna Wątróbka smażona z cebulką

Wątróbka smażona z cebulką

Przystawki, Dania « poprzedni | następny »
IwonaF - Przepis na: Wątróbka smażona z cebulką offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 184
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Wątróbka smażona z cebulką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Aromatyczna wątróbka z dużą ilością złocistej cebulki :)


trudność: łatwe
czas:

Wątróbka smażona z cebulką - SKŁADNIKI:

  • 300 g wątróbki wieprzowej
  • 2 duże młode cebule
  • 1 łyżka mąki
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta suszonego majeranku
  • małe czerwone papryczki (kostka)
  • olej do smażenia

Wątróbka smażona z cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę siekamy w piórka. Wątróbkę dokładnie płuczemy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Każdy plaster dokładnie obtaczamy w mące i kładziemy na mocno rozgrzany tłuszcz. Obok wątróbki wrzucamy cebulę. Plastry wątróbki smażymy po 3 minuty z każdej strony. Gdy są już gotowe − przyprawiamy: cebulkę solą i pieprzem, wątróbkę − majerankiem i kosteczką.
Podajemy natychmiast po przyrządzeniu.
Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wątróbka smażona z cebulką (strona 1 z 1)  
kinga

kinga
offline

2009-08-17 15:18
To jest cos co lubi mój maz:)
Skomentuj
Oceń:
0
GreenEyed64Inch

GreenEyed64Inch
offline

2009-12-15 21:23
Wyszło wspaniale, nie sądziłam, że to takie proste :D
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przystawki
Twarożek z wędzonym kurczakiem Kapuściane rogaliki Pomidory z serem manouri
Sałatka z sosem tatarskim Kebab z sosem czosnkowym Francuskie rożki z grzybami
Zapiekane figi z serem i szynką Grzyby leśne zapiekane pod ciastem francuskim Zapiekanka na bagietce z pieczarkami i krakowską
Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą Jabłkowe chipsy cynamonowe Risotto w marchewce z boczku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane