IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Wątróbka smażona z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Aromatyczna wątróbka z dużą ilością złocistej cebulki :)

Wątróbka smażona z cebulką

Składniki:

Wątróbka smażona z cebulką

  • 300 g wątróbki wieprzowej
  • 2 duże młode cebule
  • 1 łyżka mąki
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta suszonego majeranku
  • małe czerwone papryczki (kostka)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wątróbka smażona z cebulką

Cebulę siekamy w piórka. Wątróbkę dokładnie płuczemy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Każdy plaster dokładnie obtaczamy w mące i kładziemy na mocno rozgrzany tłuszcz. Obok wątróbki wrzucamy cebulę. Plastry wątróbki smażymy po 3 minuty z każdej strony. Gdy są już gotowe − przyprawiamy: cebulkę solą i pieprzem, wątróbkę − majerankiem i kosteczką.
Podajemy natychmiast po przyrządzeniu.
Smacznego!