Wątróbka sosie cebulowym

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

przepis z grupy- "nie jesteś w stanie zrobić ,nie wchodź do kuchni"

Wątróbka sosie cebulowym

Składniki:

Wątróbka sosie cebulowym

 

  • 300 g wątróbki wieprzowej pokrojonej w plastry
  • 1 duża cebula pokrojona
  • 1 szklanka wody
  • sól,pieprz,kostka rosołowa do smaku
  • mąka do opruszenia

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka sosie cebulowym
Bardzo prosty sos cebulowy,można stosować do każdego mięsa.Danie gotowe dosłownie w 20 minut. Wątróbkę po obtaczaniu w mące podsmażyć do zabrązowienia.Należy pamiętać robi się twarda gdy smażona długo.Odłożyć. Do rondelka wlożyć cebulę,tłuszcz ze smażenia,wodę i gotować ,gdy cebula zaczyna się rozpływać dodać wątróbkę ,doprawić do smaku,podgotować jeszcze 5+ minut i danie gotowe. Gdy chcemy aby sos był zawiesisty wystarczy dodać trochę˛ startego ziemniaka w czasie gotowania.