Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Wątróbka w faszerowanych jajkach

  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Jaja ugotować na twardo, wystudzić. Przekroić wzdłuż na pół (ze skorupką), wyjąć

Wątróbka w faszerowanych jajkach

Składniki:

Wątróbka w faszerowanych jajkach

 

  • 2 wątróbki (ok. 10 dag)

 

 

 

  • 10 dag startego żółtego sera (np. Gouda)

 

 

  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w faszerowanych jajkach
Jaja ugotować na twardo, wystudzić. Przekroić wzdłuż na pół (ze skorupką), wyjąć zawartość ze skorupek i drobno posiekać. Usmażyć wątróbki na maśle, wystudzić i drobno posiekać. Por oczyścić, osuszyć i drobno pokroić. Jaja, wątróbkę, por, natkę i ser dokładnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Farsz nałożyć do skorupek. Jaja ułożyć w żaroodpornym półmiski. Zapiekać 8-10 min w temp. 180°C. Podawać gorące z sałatą i pomidorami. Porcja 175 kalorii.