VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Wątróbka w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczny i szybki obiad, który robi się w zaledwie kilkanaście minut. Cebula i marchewka nadają jej słodkości, natomiast musztarda zaostrza smak.

Wątróbka w musztardzie

Składniki:

Wątróbka w musztardzie

 

  • 300 g wątróbki drobiowej
  • 2-3 marchewki
  • 2 cebule
  • ½ łyżeczki kolendry
  • ½ łyżeczki oregano
  • sól
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • Przyprawa do mięsa
  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w musztardzie
Wątróbkę umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić przyprawą do mięsa. Cebulę pokroić w pół plastry, marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Na rozgrzanej patelni podsmażyć warzywa, następnie dodać wątróbkę. Przyprawić kolendrą, oregano. Dodać musztardę i dusić do miękkości. Można podawać samą lub z kaszą lub ziemniakami.