Niki

Niki

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Watrobka w sosie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Watrobka troche inaczej doskonala z ryzem lub pure

Watrobka w sosie

Składniki:

Watrobka w sosie

 

  • 1 kg watrobki
  • 2 cebule w plasterkach
  • sok z cytryny
  • szczypta oregano
  • sol, pieprz
  • 3-4 lyzki oliwy z oliwek
  • odrobina maki

Sposób przygotowania:

Watrobka w sosie
Do osolonej wrzacej wody wrzucamy platy watrobki i czekamy az zacznie sie pienic. Wode wylewamy i watrobke czyscimy i odkrajamy skorki i nerwy. Kroimy w dowolnej wielkosci kawalki. W garczku rozgrzewamy oliwe i wrzucamy cebule , szklimy. Dodajemy watrobke i troche dusimy. Polewamy sokiem z cytryny, dodajemy przyprawy i oregano (nie za duzo bo danie bedzie gorzkie) i zalewamy woda do przykrycia. Mozemy dodac troche maki aby sos byl gestszy. Gotujemy do miekkosci.

Tagi:

mak