luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Watrobka wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Watrobka smazona z cebulka, ziemniaki i ogorek kiszony. Ten zestaw zrobilam na zyczenie mojej polowki.

Watrobka wieprzowa

Składniki:

Watrobka wieprzowa

 

  • ok.700 gram watroby wieprzowej
  • 2 duze cebule
  • 1 jablko
  • maka pszenna
  • sol, pieprz
  • 2 zabki czosnku

Sposób przygotowania:

Watrobka wieprzowa
Watrobke pokrojona na kawalki obtoczyc w mace pszennej i klasc na rozgrzany tluszcz. Dodac obrane i pokrojone w kostke jablko. Pod koniec smazenia watrobke posolic i popieprzyc -wtedy bedzie miekka-, dodac cebule pokrojona w krazki, posolona i pokruszona maka oraz zmiazdzone zabki czosnku.