Strona główna Wątróbka wieprzowa dla początkujących

Wątróbka wieprzowa dla początkujących

anullka7 - Przepis na: Wątróbka wieprzowa dla początkujących offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Wątróbka wieprzowa dla początkujących
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 11

Wątróbka tak zrobiona smakuje wybornie,polecam.


trudność: łatwe
czas:

Wątróbka wieprzowa dla początkujących - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wątróbki wieprzowej
  • 6 dużych cebul
  • mąka pszenna do panierki
  • listek laurowy
  • sól
  • szczypta cukru
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 1/2 szklanki wody

Wątróbka wieprzowa dla początkujących - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę umyć odsączyć na sitku,wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,pokroić w kawałki,posiekać leciutko nożem po wierzchu. Każdy kawałek posypać pieprzem ziołowym lub prawdziwym,obtoczyć w mące,smażyć po obu stronach na rozgrzanym oleju na złoty kolor.(nie solić) Następnie obrać cebulę,pokroić w talarki,lekko posolić,dodać cukier,usmażyć na patelni na odrobinie oleju. Do usmażonej cebuli,dodać listek laurowy,1/2 szklanki wody i wszystko wymieszać. Na wierzch ułożyć usmażoną wątróbkę,przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu 8-10 min. Podawać z ziemniaczkami lub chlebem.solimy na talerzu. Smacznego. Wątróbka tak zrobiona smakuje wybornie,polecam.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wątróbka wieprzowa dla początkujących (strona 1 z 1)  
Maciek83

Maciek83
offline

2009-12-12 13:48
cebulki w sam raz :) juz raz ten przepis probowalem i teraz wlasnie zaczynam znowu to przyzadzac :D
Skomentuj
Oceń:
0
Teoryk

Teoryk
offline

2010-02-13 10:52
Zrobiłem, spróbowałem, oniemiałem, pycha :))
Skomentuj
Oceń:
0
asik

asik
offline

2010-03-28 17:56
nigdy nie jadłam wątroby . przepis pychotka.polecam
Skomentuj
Oceń:
0
adamo963

adamo963
offline

2010-09-02 17:28
ta WĄTRÓBKA wymiata :D
Skomentuj
Oceń:
0
marzena09

marzena09
offline

2010-10-26 17:24
Pychota !!!! :)
Skomentuj
Oceń:
0
Olek Chełmno

Olek Chełmno
offline

2011-03-24 12:01
Do cebuli dodaje też jabłko pokrojone w talarki i razem smażę apóźniej duszę z 1/2 szklanką wody.
Skomentuj
Oceń:
0
szewczyk

szewczyk
offline

2009-11-27 19:51
czy przypadkiem nie za dużo cebuli?:> ;)- to lekka pamiętliwość.Wyborny przepis,standardowy ale bardzo doskonale opisany, a cebuli im więcej tym lepiej.
Skomentuj
Oceń:
0
anullka7

anullka7
offline

2009-11-27 21:00
szewczyk napisał(a):

czy przypadkiem nie za dużo cebuli?:> ;)- to lekka pamiętliwość.Wyborny przepis,standardowy ale bardzo doskonale opisany, a cebuli im więcej tym lepiej.

Bardzo lubimy cebulę duszoną, i z wątróbką,dlatego u nas w domu jada się jej dużo.:)
Skomentuj
Oceń:
0
Olek Chełmno

Olek Chełmno
offline

2011-03-24 12:03
anullka7 napisał(a):

szewczyk napisał(a):

czy przypadkiem nie za dużo cebuli?:> ;)- to lekka pamiętliwość.Wyborny przepis,standardowy ale bardzo doskonale opisany, a cebuli im więcej tym lepiej.

Bardzo lubimy cebulę duszoną, i z wątróbką,dlatego u nas w domu jada się jej dużo.:)

Wątroba lubi dużo cebuli.
Skomentuj
Oceń:
0
mpatton

mpatton
offline

2011-08-22 15:12
rewelacja przepis super ale na większe kawałki proponuję dusić dłużej
Skomentuj
Oceń:
0
mpatton

mpatton
offline

2011-08-22 15:12
przepyszne
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2012-04-30 10:24
To moja ulubiona wątróbka.
Skomentuj
Oceń:
0
SzymonS

SzymonS
offline

2013-03-13 13:38
Przed obtaczaniem i całą resztą sparzcie wątróbkę wrzątkiem, żeby zrobiła się siwa. Będzie bardziej delikatna i wyrazista w smaku
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Roladki schabowe nadziewane Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pieczeń w chlebie schowana Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Szynka peklowana z szynkowara
Kurczak zapiekany z warzywami Kurczak w orzechowej glazurze Pasztet ''poduszka pięknej Aurory''
Duszona karkówka Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Pizza rzeźnicka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj