Strona główna Wątróbka wieprzowa dla początkujących

Wątróbka wieprzowa dla początkujących

anullka7

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
zdjęcia: 1 z 1
Wątróbka wieprzowa dla początkujących
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 11

Wątróbka tak zrobiona smakuje wybornie,polecam.


trudność: łatwe
czas:

Wątróbka wieprzowa dla początkujących - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wątróbki wieprzowej
  • 6 dużych cebul
  • mąka pszenna do panierki
  • listek laurowy
  • sól
  • szczypta cukru
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 1/2 szklanki wody

Wątróbka wieprzowa dla początkujących - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę umyć odsączyć na sitku,wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,pokroić w kawałki,posiekać leciutko nożem po wierzchu. Każdy kawałek posypać pieprzem ziołowym lub prawdziwym,obtoczyć w mące,smażyć po obu stronach na rozgrzanym oleju na złoty kolor.(nie solić) Następnie obrać cebulę,pokroić w talarki,lekko posolić,dodać cukier,usmażyć na patelni na odrobinie oleju. Do usmażonej cebuli,dodać listek laurowy,1/2 szklanki wody i wszystko wymieszać. Na wierzch ułożyć usmażoną wątróbkę,przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu 8-10 min. Podawać z ziemniaczkami lub chlebem.solimy na talerzu. Smacznego. Wątróbka tak zrobiona smakuje wybornie,polecam.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wątróbka wieprzowa dla początkujących (strona 1 z 1)  
Maciek83

Maciek83

2009-12-12 13:48
cebulki w sam raz :) juz raz ten przepis probowalem i teraz wlasnie zaczynam znowu to przyzadzac :D
Skomentuj
Oceń:
0
Teoryk

Teoryk

2010-02-13 10:52
Zrobiłem, spróbowałem, oniemiałem, pycha :))
Skomentuj
Oceń:
0
asik

asik

2010-03-28 17:56
nigdy nie jadłam wątroby . przepis pychotka.polecam
Skomentuj
Oceń:
0
adamo963

adamo963

2010-09-02 17:28
ta WĄTRÓBKA wymiata :D
Skomentuj
Oceń:
0
marzena09

marzena09

2010-10-26 17:24
Pychota !!!! :)
Skomentuj
Oceń:
0
Olek Chełmno

Olek Chełmno

2011-03-24 12:01
Do cebuli dodaje też jabłko pokrojone w talarki i razem smażę apóźniej duszę z 1/2 szklanką wody.
Skomentuj
Oceń:
0
szewczyk

szewczyk

2009-11-27 19:51
czy przypadkiem nie za dużo cebuli?:> ;)- to lekka pamiętliwość.Wyborny przepis,standardowy ale bardzo doskonale opisany, a cebuli im więcej tym lepiej.
Skomentuj
Oceń:
0
anullka7

anullka7

2009-11-27 21:00
szewczyk napisał(a):

czy przypadkiem nie za dużo cebuli?:> ;)- to lekka pamiętliwość.Wyborny przepis,standardowy ale bardzo doskonale opisany, a cebuli im więcej tym lepiej.

Bardzo lubimy cebulę duszoną, i z wątróbką,dlatego u nas w domu jada się jej dużo.:)
Skomentuj
Oceń:
0
Olek Chełmno

Olek Chełmno

2011-03-24 12:03
anullka7 napisał(a):

szewczyk napisał(a):

czy przypadkiem nie za dużo cebuli?:> ;)- to lekka pamiętliwość.Wyborny przepis,standardowy ale bardzo doskonale opisany, a cebuli im więcej tym lepiej.

Bardzo lubimy cebulę duszoną, i z wątróbką,dlatego u nas w domu jada się jej dużo.:)

Wątroba lubi dużo cebuli.
Skomentuj
Oceń:
0
mpatton

mpatton

2011-08-22 15:12
rewelacja przepis super ale na większe kawałki proponuję dusić dłużej
Skomentuj
Oceń:
0
mpatton

mpatton

2011-08-22 15:12
przepyszne
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka

2012-04-30 10:24
To moja ulubiona wątróbka.
Skomentuj
Oceń:
0
SzymonS

SzymonS

2013-03-13 13:38
Przed obtaczaniem i całą resztą sparzcie wątróbkę wrzątkiem, żeby zrobiła się siwa. Będzie bardziej delikatna i wyrazista w smaku
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Kaczka w sosie pomidorowym Karkówka w marchewce Drobiowe roladki z pieczarkami
Poduszki wieprzowe z pieczarkami Faszerowane udka Polędwiczki w żurawinie
Zapiekanka z wołowiną Mięsne sakiewki z farszem Pulpety wołowe w sosie pieczarkowym
Bitki wieprzowe w sosie musztardowym Szynka wędzona z domowej wędzarni Boczek rolowany nadziewany mięsem mielonym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane