Strona główna Wątróbka wieprzowa dla początkujących

Wątróbka wieprzowa dla początkujących

anullka7 - Przepis na: Wątróbka wieprzowa dla początkujących offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Wątróbka wieprzowa dla początkujących
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 11

Wątróbka tak zrobiona smakuje wybornie,polecam.


trudność: łatwe
czas:

Wątróbka wieprzowa dla początkujących - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wątróbki wieprzowej
  • 6 dużych cebul
  • mąka pszenna do panierki
  • listek laurowy
  • sól
  • szczypta cukru
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 1/2 szklanki wody

Wątróbka wieprzowa dla początkujących - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę umyć odsączyć na sitku,wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,pokroić w kawałki,posiekać leciutko nożem po wierzchu. Każdy kawałek posypać pieprzem ziołowym lub prawdziwym,obtoczyć w mące,smażyć po obu stronach na rozgrzanym oleju na złoty kolor.(nie solić) Następnie obrać cebulę,pokroić w talarki,lekko posolić,dodać cukier,usmażyć na patelni na odrobinie oleju. Do usmażonej cebuli,dodać listek laurowy,1/2 szklanki wody i wszystko wymieszać. Na wierzch ułożyć usmażoną wątróbkę,przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu 8-10 min. Podawać z ziemniaczkami lub chlebem.solimy na talerzu. Smacznego. Wątróbka tak zrobiona smakuje wybornie,polecam.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wątróbka wieprzowa dla początkujących (strona 1 z 1)  
Maciek83

Maciek83
offline

2009-12-12 13:48
cebulki w sam raz :) juz raz ten przepis probowalem i teraz wlasnie zaczynam znowu to przyzadzac :D
Skomentuj
Oceń:
0
Teoryk

Teoryk
offline

2010-02-13 10:52
Zrobiłem, spróbowałem, oniemiałem, pycha :))
Skomentuj
Oceń:
0
asik

asik
offline

2010-03-28 17:56
nigdy nie jadłam wątroby . przepis pychotka.polecam
Skomentuj
Oceń:
0
adamo963

adamo963
offline

2010-09-02 17:28
ta WĄTRÓBKA wymiata :D
Skomentuj
Oceń:
0
marzena09

marzena09
offline

2010-10-26 17:24
Pychota !!!! :)
Skomentuj
Oceń:
0
Olek Chełmno

Olek Chełmno
offline

2011-03-24 12:01
Do cebuli dodaje też jabłko pokrojone w talarki i razem smażę apóźniej duszę z 1/2 szklanką wody.
Skomentuj
Oceń:
0
szewczyk

szewczyk
offline

2009-11-27 19:51
czy przypadkiem nie za dużo cebuli?:> ;)- to lekka pamiętliwość.Wyborny przepis,standardowy ale bardzo doskonale opisany, a cebuli im więcej tym lepiej.
Skomentuj
Oceń:
0
anullka7

anullka7
offline

2009-11-27 21:00
szewczyk napisał(a):

czy przypadkiem nie za dużo cebuli?:> ;)- to lekka pamiętliwość.Wyborny przepis,standardowy ale bardzo doskonale opisany, a cebuli im więcej tym lepiej.

Bardzo lubimy cebulę duszoną, i z wątróbką,dlatego u nas w domu jada się jej dużo.:)
Skomentuj
Oceń:
0
Olek Chełmno

Olek Chełmno
offline

2011-03-24 12:03
anullka7 napisał(a):

szewczyk napisał(a):

czy przypadkiem nie za dużo cebuli?:> ;)- to lekka pamiętliwość.Wyborny przepis,standardowy ale bardzo doskonale opisany, a cebuli im więcej tym lepiej.

Bardzo lubimy cebulę duszoną, i z wątróbką,dlatego u nas w domu jada się jej dużo.:)

Wątroba lubi dużo cebuli.
Skomentuj
Oceń:
0
mpatton

mpatton
offline

2011-08-22 15:12
rewelacja przepis super ale na większe kawałki proponuję dusić dłużej
Skomentuj
Oceń:
0
mpatton

mpatton
offline

2011-08-22 15:12
przepyszne
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2012-04-30 10:24
To moja ulubiona wątróbka.
Skomentuj
Oceń:
0
SzymonS

SzymonS
offline

2013-03-13 13:38
Przed obtaczaniem i całą resztą sparzcie wątróbkę wrzątkiem, żeby zrobiła się siwa. Będzie bardziej delikatna i wyrazista w smaku
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Sałatka z chipsami Pierś z kurczaka w kurkach Pulpety w sosie myśliwskim
Naleśniki z parówkami Zrazy mielone w sosie cebulowym Suszony schab na włoską nutę
Duszona łopatka z kurkami Pulpeciki cherry Grillowany filet z indyka w pomidorach - na ostro
Schab z wędzonym kurczakiem Pierś z kurczaka zapiekana z kalarepką Schab marynowany suszony

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane