Strona główna Wątróbka wieprzowa w sosie

Wątróbka wieprzowa w sosie

Wątróbka « poprzedni | następny »
pinecha - Przepis na: Wątróbka wieprzowa w sosie offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 98
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Wątróbka wieprzowa w sosie
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Podsmażyć cebulę i dodać razem z przyprawami do garnka. Dusić pod przykryciem ok. 15 min. doprawić do smaku.


trudność: średne
czas:

Wątróbka wieprzowa w sosie - SKŁADNIKI:

Wątróbka wieprzowa w sosie - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę oczyścić i umyć. Pokroić na plastry ok.1,5 cm. zalać marynatą i odstawić do lodówki na 3 godz. (lub na całą noc). Wątróbkę odcedzić, oprószyć mąką i smażyć na złoty kolor. Przełożyć pokrojoną jak duży gulasz do garnka i zalać bulionem. Podsmażyć cebulę i dodać razem z przyprawami do garnka. Dusić pod przykryciem ok. 15 min. doprawić do smaku. http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=228#p228


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wątróbka wieprzowa w sosie (strona 1 z 1)  
iwona3004

iwona3004
offline

2010-02-15 16:28
Robię podobnie,ale do sosu pod koniec duszenia dodaję jeszcze 2 łyżeczki ostrej musztardy np.sarepskiej.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wątróbka
Wątróbka wieprzowa w kaszy Wątróbka smażona z cebulą Wątróbka z cebulą
Podsmażana z cebulą wątróbka wieprzowa Wątróbka wieprzowa z cebulą Wątróbka faszerowana pieczarkami
Wątróbka lekko sojowa. Wątróbka wieprzowa jak kotlety Wątróbka z jabłkami z nutą majeranku
Wątróbka wieprzowa duszona z cebulką wg Beaty Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej Wątróbka wieprzowa w sosie własnym Norua

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane