Pasi-brzuch

Pasi-brzuch

Starszy Kucharz
[Przepisów: 12]

Wątróbka wieprzowa w sosie węgierskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mój sposób na wątróbkę wieprzową

Wątróbka wieprzowa w sosie węgierskim

Składniki:

Wątróbka wieprzowa w sosie węgierskim

 

 

  • bulion ( kostka rosolowa )

 

 

  • olej

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka wieprzowa w sosie węgierskim
Watrobke pokroic w cienkie male plastry, odsaczyc i optoczyc w mace wymieszanej z majerankiem nastepnie smazyc na goracym oleju na zloty kolor.Podsmazona watrobke przelozyc do garka i zalac bulionem dodajac ziele angielskie oraz lisc laurowy, zeszklic cebule pokrojona w piorka pod koniec dodajac do niej pod koniec smazenia papryke czerwona.Calosc polaczyc z watrobka i dusic kolo 20 min.Na koniec zagescic sos smietana z mąką i przyprawic pieprzem oraz sola do smaku.Podawac z zemniakami i surowka.