Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Wątróbka wieprzowa z azjatycką nutką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

taka inna wersja znanego dania

Wątróbka wieprzowa z azjatycką nutką

Składniki:

Wątróbka wieprzowa z azjatycką nutką

 

  • 60 dag wieprzowej wątroby
  • 3 duże cebule pokrojone w piórka
  • sól
  • pieprz
  • majeranek otarty
  • mąka
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • garść pieczarek
  • mąka

Sposób przygotowania:

Wątróbka wieprzowa z azjatycką nutką
Wątróbkę pokroić na kawałki i oprószyć mąką oraz pieprzem i majerankiem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wkładamy wątróbkę delikatnie ją podsmażamy, wkładamy cebulkę i smażymy 5 minut. Wlewamy wodę i sos sojowy. Gotujemy aż wątróbka będzie miękka. Sól dodajemy na sam koniec by wątroba nie stwardniała.