Strona główna Wątróbka wieprzowa z gruszkami

Wątróbka wieprzowa z gruszkami

IGGI - Przepis na: Wątróbka wieprzowa z gruszkami offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 57
Wątróbka wieprzowa z gruszkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Wątróbka nawet dla niejadka.


trudność: łatwe
czas:

Wątróbka wieprzowa z gruszkami - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wątróbki
  • 6 miękkich gruszek
  • 4 duże cebule
  • 2-3 szklanki mleka
  • sok z cytryny
  • imbir w proszku
  • 2 łyżki majeranku
  • sól, pieprz
  • mąka
  • Tłuszcz na patelnię

Wątróbka wieprzowa z gruszkami - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę płuczemy i osuszamy. Zalewamy mlekiem z łyżką majeranku i odstawiamy na 40 minut.



Gruszki obieramy, przecinamy na połówki, później na plastry. Cząstki owoców skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie osypujemy imbirem.



Cebulę obieramy, kroimy na krążki, wrzucamy na patelnię. Dodajemy gruszki, smażymy aż cebula się zeszkli.



Wątróbkę odsączamy z mlecznej zalewy, kroimy na kawałki. Oprószamy mąką i majerankiem, smażymy.



Usmażoną wątróbkę wraz z powstałym sosem dodajemy do gruszek z cebulką, razem dusimy pod przykryciem przez kilka minut na niewielkim ogniu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wątróbka wieprzowa z gruszkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kalafior pod beszamelem Kotleciki z fileta z kurczaka w cieście Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą
Leczo z patisonami i kolorową cukinią Leczo z boczniakami i cukinią Krem marchewkowo-dyniowo-burakowy
Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe Wstążki z sosem serowo-orzechowym
Żeberka pieczone Leczo z dynią i kalarepką Zapiekanka ziemniaczana z leśnymi grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane