Strona główna Wątróbka wieprzowa z gruszkami

Wątróbka wieprzowa z gruszkami

IGGI offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 57
Wątróbka wieprzowa z gruszkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Wątróbka nawet dla niejadka.


trudność: łatwe
czas:

Wątróbka wieprzowa z gruszkami - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wątróbki
  • 6 miękkich gruszek
  • 4 duże cebule
  • 2-3 szklanki mleka
  • sok z cytryny
  • imbir w proszku
  • 2 łyżki majeranku
  • sól, pieprz
  • mąka
  • Tłuszcz na patelnię

Wątróbka wieprzowa z gruszkami - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę płuczemy i osuszamy. Zalewamy mlekiem z łyżką majeranku i odstawiamy na 40 minut.



Gruszki obieramy, przecinamy na połówki, później na plastry. Cząstki owoców skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie osypujemy imbirem.



Cebulę obieramy, kroimy na krążki, wrzucamy na patelnię. Dodajemy gruszki, smażymy aż cebula się zeszkli.



Wątróbkę odsączamy z mlecznej zalewy, kroimy na kawałki. Oprószamy mąką i majerankiem, smażymy.



Usmażoną wątróbkę wraz z powstałym sosem dodajemy do gruszek z cebulką, razem dusimy pod przykryciem przez kilka minut na niewielkim ogniu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Wątróbka wieprzowa z gruszkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Dorsz zapiekany z dynią i pieczarkami
Rosół orientalny z kurczaka Naleśniki z mięsem i warzywami Dyniowy gulasz ala leczo z klopsikami
Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro Rozgrzewające leczo z makaronem
Kurczak z estragonową salsą verde Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Krokiety po rusku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane