iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Watróbka z cebulą i młodymi ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Smaczny szybki obiad można powiedzieć jednogarnkowy. Jeszcze lepiej smakuje po ponownym odgrzaniu. Warto raz w tygodniu zainwestować w moc wątróbki.

Watróbka z cebulą i młodymi ziemniakami

Składniki:

Watróbka z cebulą i młodymi ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Watróbka z cebulą i młodymi ziemniakami
Wątróbki drobiowe płuczemy osuszamy i oczyszczamy. Cebule obieramy i kroimy w piórka.  

Młode ziemniaki dobrze myjemy nie obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Na patelnie na rozgrzany olej kładziemy wątróbki i smażymy z obu stron. Następnie dodajemy pokrojona cebule, dolewamy odrobinę białego wina i dusimy.

Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy ugotowane ziemniaki i łyżkę masła, lekko mieszamy.

Tagi:

dania podroby