gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Wątróbka z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowaną wątróbkę z cukinią podaję z ziemniakami na obiad jako danie główne. Polecam, jest smaczna i szybka w przygotowaniu.

Wątróbka z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z cukinią
Cukinię obieramy i kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Wątróbkę przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Następnie obtaczamy ją w bułce tartej. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy ok. 5 minut cukinię, po czym dodajemy wątróbkę w panierce i wszystko razem smażymy do momentu, aż wątróbka będzie miękka. Przekładamy na półmisek.
Wątróbka z cukinią
Cukinię obieramy i kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm.
Wątróbka z cukinią
Wątróbkę przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
Wątróbka z cukinią
Przyprawioną wątróbkę obtaczamy w bułcee tartej.
Wątróbka z cukinią
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy ok. 5 minut cukinię, po czym dodajemy wątróbkę w panierce i wszystko razem smażymy do momentu, aż wątróbka będzie miękka.