asiakuchareczka

asiakuchareczka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Wątróbka z jabłkiem i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna wątróbka ze słodkim posmakiem

Wątróbka z jabłkiem i cynamonem

Składniki:

Wątróbka z jabłkiem i cynamonem

 

  • Wątrobka 0.5 kg
  • 2 jabłka,
  • 2 cebule.
  • sól , pieprz, cynamon, majeranek, olej , vegeta

Sposób przygotowania:

Wątróbka z jabłkiem i cynamonem
Wątróbkę myjemy i obieramy z włokien. Z jablek drążymy gniazdo z nasionkami. Jeżeli mamy taką obieraczkę , która wyciąga same gniazda , to jablka zostawiamy całe NIE OBIERAMY ich. Kroimy je tylko w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej , wrzucamy wątróbkę,podsmażamy z obydwóch stron. Na wątróbkę kładziemy warstwę cebuli a na nią jabłka. Posypujemy wszystko cynamonem i majerankiem.Zatykamy przykrywką i dusimy wszystko do miękkości jabłek i cebuli na małym ogniu. Na koniec przyprawiamy wszystko solą , pieprzem i vegetą. Smacznego.