iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wątróbka z jabłkiem i gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobra wątróbeczka troszkę inaczej

Wątróbka z jabłkiem i gruszką

Składniki:

Wątróbka z jabłkiem i gruszką

 

  • 30 dag wątróbka (z kurczaka),
  • 2 szt cebula biała,
  • 1 szt gruszka,
  • 1 szt jabłka kwaśne,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 2 łyżki mąka,
  • 1 łyżka warzylion
  • pieprz świeżo zmielony

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z jabłkiem i gruszką
Wątróbkę oczyszczamy z żyłek,przelewamy wodą odsączamy z wody .Obtaczamy w mące .Olej ok 2 łyżki rozgrzewamy na patelni smażymy wątróbkę z obu stron . Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę wymieszaną z mąką jaka pozostała od obtaczania wątróbki.Jabłko i gruszkę obieramy usuwamy gniazda nasienne . Owoce kroimy w kostkę dodajemy na patelnie.Mieszamy .Pod koniec doprawiamy warzylionem ,mieszamy ,podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem .Tak długo aż cebulka bedzie miękka .Pod koniec doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem