mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

wątróbka z jajecznicą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątróbka z jajecznicą, szybkie i pożywne danie na obiad lub kolację

wątróbka z jajecznicą

Składniki:

wątróbka z jajecznicą

 

  • 7 jajek
  • 20 dag wątróbki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki natki pietruszki posiekanej
  • sól, pieprz
  • mleko

Sposób przygotowania:

wątróbka z jajecznicą
Dokładnie oczyść wątróbkę. Przygotuj mleko, wrzuć do niej wątróbkę i pozostaw w nim ok 45 minut. Następnie pokrój ją w kostkę. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć pokrojoną wątróbkę i smaż przez około 5-6 minut. Dodaj jajka. Dopraw całość solą i pieprzem. Smaż do momentu ścięcia się jajek. Posyp pietruszką. Idealny dodatek do białego pieczywa