iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Wątróbka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wątróbka to nie jest coś co lubimy najbardziej i jest jej wielu przeciwników ja osobiście bardzo lubię taką goracą prosto z patelni.

Wątróbka z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wątróbka z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z pieczarkami
Pieczarki pokroić w plasterki, a cebulę w piórka w garnku rozpuścić masło i dodać pokrojone pieczarki z cebulą, posypać niewielka ilością soli oraz pieprzu ziołowego, następnie udusić.Wątróbkę umyć i osuszyć, następnie dokładnie obtoczyć w mące i strzepać nadmiar mąki. Na patelni rozgrzać olej i na gorący wrzucić wątróbkę którą szybko zrumienić z obu stron na koniec posypać solą i pieprzem czarnym, usmażona wątróbkę przełożyć do przygotowanych pieczarek, dodać, posiekany drobno ząbek czosnku i po łyżce świeżych ziół u mnie majeranek i pietruszka, wymieszać i od razu podawać. Dobrze smakuje z ziemniakami, ale tylko z chlebem też jest pyszna.
Wątróbka z pieczarkami
Watróbkę obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor.
Wątróbka z pieczarkami
Pieczarki i cebulę udusić na maśle i doprawić.
Wątróbka z pieczarkami
Wątróbke wymieszać z pieczarkami i dodac zioła.