Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Wątróbka z pieczarkami w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczna wątróbka z pieczarkami w sosie śmietanowym. Doskonała propozycja na szybki, tani i łatwy do przygotowania obiad dla całej rodziny.

Wątróbka z pieczarkami w sosie śmietanowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wątróbka z pieczarkami w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z pieczarkami w sosie śmietanowym
Wątróbkę oczyszczam, myję i przekładam na patelnię. Dodaję masło. Smażę około 5 minut. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Pieczarki z cebulą dodaję do wątróbki. Wsypuję przyprawę uniwersalną. Smażę na małym ogniu 10 minut. Wątróbkę zalewam śmietaną. Duszę około 10-15 minut, do momentu aż sos zgęstnieje. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem, ryżem lub ziemniakami. 
Wątróbka z pieczarkami w sosie śmietanowym
Wątróbkę smażę z cebulą i pieczarkami. Następnie zalewam śmietaną.