niunia171

niunia171

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

wątróbka z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

watrobka z roodzyneczkami mniam

wątróbka z rodzynkami

Składniki:

wątróbka z rodzynkami

 

  • 50 dag wątróbki wieprzowej
  • 20 dag twarogu
  • 3 łyzki maki przennej
  • 1 lyzka rodzynek
  • 1 lyzka migdalow
  • 3 lyzki oleju
  • sol i pieprz

Sposób przygotowania:

wątróbka z rodzynkami
wątróbke umyc i osuszyc , pokroic w ukosne plastry, obficie posypac pieprzem i oproczyc mąką, sparzyc rodzynki i migdaly , rozgrzac olej na patelni i zrumienic na nim wątróbkę, przesypac do naczynia zaroodpornego i posyp rodzynkami oraz migdałami , w piekarniku trzymac 10 minut, nastpenie wyjac z piekarnika i posypac startym twarogiem