szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Wątróbki dorbiowe w białym winie wg moni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne wątróbki drobiowe w białym winie podane z kaszą jęczmienną

Wątróbki dorbiowe w białym winie wg moni

Składniki:

Wątróbki dorbiowe w białym winie wg moni

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki dorbiowe w białym winie wg moni
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Wątróbki opłukać, osuszyć i pociąć na kawałki.Oprószyć pieprzem i maka.Smażyć ok 5 minut na mocno rozgrzanym oleju, nieustannie mieszajśc.Cebulę obrać, i pokroić w półplasterki, usmażyc na łyżce oleju,gdy cebulka się zeszkli dodac do wątróbek,a całość zalać winem.Wątróbki przyprawic sola i pieprzem.Dodać czosnek.Dusic kilka minut pod przykryciem.Kasze zalac osolonym wrzątkiem i gotowac pod przykryciem ok 30 minut,następnie odcedzić i odstawić.Podawać z wątróbką.